- Autor: Lerry
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Petržel - kořen | 100 | 
| Mrkev | 100 | 
| Celer - bulva | 100 | 
| Česnek | 20 | 
| Cibule | 100 | 
| Oleje (všechny druhy) | 20 | 
| Krůtí prsa průměr | 500 | 
| Smetana zakysaná light průměr | 200 | 
| Mouka pšeničná hladká | 20 | 
| Rýže vařená bílá průměr | 500 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř, koření divočina
Energetická hodnota celkem: 7858 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 146, 
                                                        Tuky (g): 48, 
                                                        Sacharidy (g): 206,
                                                        SAFA (g): 19,
                                                        Cukry (g): 42,
                                                        Vláknina (g): 22,
                                                        Sůl (g): 3
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1965 kJ
Bílkoviny (g): 36.5, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 51.5, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibuli a česnek, přidáme maso nakrájené na kostky, okořeníme a dusíme cca 15 minut, pak přidáme nastrouhanou zeleninu a znovu dusime cca 15 minut. Pak zahustíme moukou rozkvrdlanou ve vodě a ještě chvíli povaříme. Těsně před dokončením přidáme zakysanou smetanu. Podáváme s rýží nebo těstovinami
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









