TOPlist


Salát s jablkem, ořechy a gorgonzolou

  • STOB recept
  • Autor: Martin Pavek
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 10

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Polníček50
Salát římský50
Jablko150
Mrkev240
Gorgonzola 48%60
Vlašské ořechy (nesolené)60
Olej olivový25
Ocet Balsamico20
Med15

Energetická hodnota celkem: 4460 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 78, Sacharidy (g): 63 SAFA (g): 21 Cukry (g): 47 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1115 kJ

Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 15.8 SAFA (g): 5.3 Cukry (g): 11.8 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Připravíme si dresink - vyšleháme olej, ocet a med do hladké emulze, dle chuti můžeme dosolit. Listy salátu omyjeme a natrháme do mísy, přidáme na tenké plátky nakrájenou mrkev a jablko (pro lepší propojení chutí můžeme jablko den předem naložit do balsamikového dresinku), přidáme dresink a promícháme. Těsně před podáváním přidáme vlašské ořechy a kousky gorgonzoly. Podáváme s kouskem celozrnného pečiva.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

27. 06. 2018 06:09

babicka Eva

Vypadá to lákavě, polníček jsem zatím nevyzkoušela.

25. 06. 2018 18:45

martashi

S vynecháním medu vyzkouším.

25. 06. 2018 07:25

klosa

recept se mi líbí, dobrá inspirace určitě si udělám

25. 06. 2018 04:44

ajanka

Všechno co mám ráda, to by mohli chutnat, díky za tyo :-)!

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma