TOPlist


Bigoš

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 6.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová plec (syrová)400
Uzená krkovice200
Zelí bílé hlávkové400
Zelí bílé kysané ve slaném nálevu300
Cibule200
Sádlo vepřové škvařené50
Houby čerstvé průměr1000
Česnek50
Houby sušené průměr50
Klobása papriková100

Energetická hodnota celkem: 10480 kJ

Bílkoviny (g): 182, Tuky (g): 141, Sacharidy (g): 123 SAFA (g): 61 Cukry (g): 44 Vláknina (g): 52 Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 1747 kJ

Bílkoviny (g): 30.3, Tuky (g): 23.5, Sacharidy (g): 20.5 SAFA (g): 10.2 Cukry (g): 7.3 Vláknina (g): 8.7 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

sůl,pepř,kmín mletý

Postup přípravy

1. den se smaží maso a vaří zelí - zchladíme a pokračujeme 2. den tuto směs zahřejeme, dáme koření, houby sušené namočené a houby čerstvé, vše provaříme, zchladíme a necháme uležet do 3. den přidáme sůl, pepř, do večera necháme odležet, pět pokrm zchladíme a necháme do 4. dne pokrm necháme projít varem, přidáme klobásu a necháme zchladit do 5. dne pokrm uvedeme do varu, přidáme česnek a poslední složkou je majoránka. Nejlepší uskladnění bigose je v hliněném hrnci.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma