TOPlist


Hrušková povidla

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 50.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hruška2000
Ocet10
Cukr bílý (řepný, třtinový)600
Rum50

Energetická hodnota celkem: 15422 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 852 SAFA (g): 0 Cukry (g): 804 Vláknina (g): 66 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 308 kJ

Bílkoviny (g): 0.2, Tuky (g): 0.1, Sacharidy (g): 17 SAFA (g): 0 Cukry (g): 16.1 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice mletá, badyán necháme v povidlí jen povařit a vytáhneme

Postup přípravy

Oloupané hrušky nakrájíme na kousky, zalijeme lžící octa zasypeme lžicí cukru, hvězdičku badyánu, necháme odležet a pustit vlastní šťávu. Pak rozvaříme a odvaříme přebytečnou vodu tak, aby povidla odpadávala z vařečky v kouskách, vyndáme badyán. Pak přidáme cukr podle sladkosti hrušek a za stálého míchání necháme cukr rozpustit, můžeme přidat skořici a rum podle chuti k okamžité spotřebě, nebo zasterilovat v přírodním stavu bez skořice. MNOŽSTVÍ CUKRU SE ŘÍDÍ SLADKOSTÍ HRUŠEK A RUM SE PŘIDÁVÁ MÍSTO KONZERVANTU

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

10. 09. 2017 17:54

ABULA

Hrušková povidla jsou na koláči nebo na vdolcích vynikající. Vařím je zcela bez cukru a steriluji je. Asi mám hodně sladké hrušky, které přídavek cukru nevyžadují.

10. 09. 2017 16:16

Yogii

Hrušková povidla mám moc ráda, ale nikdy jsem je nevařila, díky za recept. Škoda, že letos hrušky nemáme.

10. 09. 2017 12:56

ajanka

Díky za receptík. Jestli budu mít nějaké hrušky a čas, tak vyzkouším.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma