- Autor: irinka32
- Doba přípravy (min.): 1
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Dochucovadla:
kmín pepř
Energetická hodnota celkem: 1853 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 65,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 463 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 16.3, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Dýni (nejlépe hokaido, nemusí se loupat) vcelku pečeme asi 20 minut v rozpálené troubě. Na oleji osmahneme cibulku a česnek, přidáme nakrájenou syrovou bramboru, nakrájenou, semínek zbavenou upečenou dýni. Vše osmažíme, podlijeme vodou, přidáme sůl, kmín, pepř a bujón v kostce. Vaříme pod pokličkou zhruba 40 minut. Odstavíme z plotny, přidáme mléko a petrželku a rozmixujeme ponorným mixérem. Vrátíme na plotnu, přidáme smetanu a dle chuti sojovou omáčku. Můžeme podávat s opraženými dýňovými semínky, nebo s opečenými krutony z rohlíků.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.