TOPlist


Olejovková pomazánka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Yogii
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 10

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tavený sýr 30 - 60% průměr60
Jihočeské pomazánkové tradiční bez příchuti50
Vejce celé (vařené natvrdo)55
Cibule50
Sardinky ve vlastní šťávě125

Energetická hodnota celkem: 2592 kJ

Bílkoviny (g): 43, Tuky (g): 44, Sacharidy (g): 10 SAFA (g): 22 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 648 kJ

Bílkoviny (g): 10.8, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 2.5 SAFA (g): 5.5 Cukry (g): 1.8 Vláknina (g): 0.3 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

Sůl, pepř, citronová šťáva

Postup přípravy

Olejovky z konzervy (třeba sardinky ve vlastní šťávě či v oleji) scedíme, v misce rozmačkáme a smícháme s pomazánkovým máslem a taveným sýrem (lze použít i majolka, lučina apod.). Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, natvrdo uvařené nakrájené vejce a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme na celozrnném pečivu či křehkém chlebu s rajčetem, okurkou, ředkvičkami, případně další zeleninou.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma