TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Sardinky ve vlastní šťávě
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 720 kJ
Bílkoviny: 21 g SAFA: 1.3 g
Tuky: 9 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 1 g

Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Sardinky obsahují poměrně velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením, výhodou tohoto výrobku je, že do něj není přidán žádný další tuk. Tento výrobek proto můžete občas zařazovat v přiměřeném množství do jídelníčku.

Náhrada

Tento výrobek můžete občas zařazovat do jídelníčku, ještě lepší alternativou jsou vhodně upravené čerstvé ryby.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři