- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 125 |
Hrášek mražený | 100 |
feferonky | 10 |
Kápia | 85 |
Cuketa | 115 |
Mrkev | 60 |
Česnek | 5 |
kukuričná polenta instantná | 150 |
Bujón průměr (hotový) | 700 |
Sádlo vepřové škvařené | 5 |
Olej řepkový | 10 |
Cibule | 30 |
Dochucovadla:
soľ, korenie, rasca, chilli
Energetická hodnota celkem: 5236 kJ
Bílkoviny (g): 53,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 203,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 873 kJ
Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 33.8, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 3.2, Vláknina (g): 5.7, Sůl (g): 1.2
Postup přípravy
Polentu pripravíme klasicky v 4 násobnom množstve vody, zeleninového vývaru. Na oleji osmažíme a podusíme cibuľu, cesnak, zeleninu, oplachnutu červenú šošovicu a prichutíme podľa vlastného vkusu. Do vymastenej zapekacej misy dáme 1/2 uvarenej polenty, nato podusenú zeleninu so šošovicou, , prikryť so zvyškom polenty a zapiecť v rúre 20-30 minút.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.