TOPlist


Slávky na bílém víně

  • STOB recept
  • Autor: www.nehladu.cz
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rajčata sušená v oleji30
Česnek12
Cibulka jarní50
Víno bílé suché150
Olej olivový16
Slávky (syrové)300

Energetická hodnota celkem: 2095 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 34 SAFA (g): 4 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1048 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 17 SAFA (g): 2 Cukry (g): 2.5 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 1.5


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Slávky (cca 1 kg nevyloupaných slávek) očistěte, vložte do misky a zalijte studenou vodou. Ty slávky, které zůstanou otevřené, vyhodíme. Rozpalte na hluboké pánvi olej. Osmahněte na něm nakrájený česnek a jarní cibulku, po chvíli přidejte nakrájená sušená rajčata. Směs osolte a opepřete. Přilijte víno a na ostrém plameni přiveďte k varu. Vložte slávky a přiklopte pánev. Duste asi 5 minut. Poté jsou slávky hotové, servírujte je s pečivem nebo rizotem. Šťávu nevylévejte, použijte ji na přípravu rizota nebo na namáčení pečiva. Slávky, které jsou zavřené, vyhodíme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma