TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Špagety s dýňovou omáčkou, pečeným masem a ricottou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 100
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, chilli, muškátový květ, zázvor, česnek

Energetická hodnota celkem: 8300 kJ

Bílkoviny (g): 131, Tuky (g): 52, Sacharidy (g): 255, SAFA (g): 23, Cukry (g): 65, Vláknina (g): 28, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2075 kJ

Bílkoviny (g): 32.8, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 63.8, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 16.3, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Dýni upečeme v troubě do změknutí a necháme vychladnout. Vydlabeme semínka a oloupeme (pokud máme dýni hokkaido, tak nemusíme loupat). Společně s dýní můžeme péct i vepřovou kýtu, kterou ochutíme solí a pepřem. Šalotku nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje na pánvi, po chvíli přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou chilli papričku a podlijeme vínem. Víno necháme odpařit, přidáme pokrájenou dýni, podlijeme trochou vody (nebo vývaru) a ochutíme pepřem, špetkou muškátového oříšku a sušeného zázvoru. Vaříme cca 10-15 minut a rozmixujeme dohladka, dle potřeby dochutíme. Přidáme nakrájené pečené maso (pokud nemáme upečené maso, tak lze použít i na nudličky nakrájené a na pánvi opečené maso, případně libovou pancettu). Prohřejeme a vmícháme uvařené těstoviny i s trochou vody, ve které se vařily. Na závěr přidáme ricottu.

Fotografie

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 11. 2017 22:15
vypadá to lákavě
21. 11. 2017 12:12
to vypadá hodně dobře, vyzkouším
08. 11. 2017 15:31
To musím vyzkoušet, dýní máme plný sklep.
08. 11. 2017 08:23
eva.ri: Já mám nejradši taky hokkaido - i chuťově a hlavně kvůli tomu loupání :) Ale dá se určitě využít i muškátová nebo máslová, těch druhů je určitě ještě víc... Osvědčilo se mi dát vždycky dýni nejdřív upéct, hodně se tím usnadní krájení a dodá to i výraznější chuť. Takže i když dělám polévku nebo omáčku, tak vždycky dýni předpeču.
08. 11. 2017 07:05
Určitě stojí za vyzkoušení :-)
08. 11. 2017 06:15
Moc zajímavý recept, děkuji! Dýni hokkaido mám moc ráda (že se nemusí loupat a je chutná), ale jaké další druhy bych mohla použít? Ráda bych vyzkoušela nějaké nové... Děkuji!
Hravě žij zdravě

Na provozu webového portálu STOBklub se podílí Hravě žij zdravě z. s. Projekt je spolufinancován z dotace HMP (DOT/81/01/002536/2025).

Naši partneři