- Autor: ditab
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh odtučněný průměr | 250 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Mouka pšeničná celozrnná | 200 |
Sůl | 3 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 4289 kJ
Bílkoviny (g): 72,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 146,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 858 kJ
Bílkoviny (g): 14.4, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 29.2, SAFA (g): 1, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Jeden vaničkový tvaroh, 2 vejce a mouku smícháme na hustší těsto a polévkovou lžící vkládáme do vařící osolené vody, když vyplavou necháme vařit 2-3 min a vyndaváme na sítko, necháme okapat. Před vařením je dobré zkusit malou lžičkou jeden noček, jestli se těsto nerozpadá. Podle plánovaného použití můžeme více osolit, nebo osladit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.