TOPlist


Slávky na víně

  • Uživatelský recept
  • Autor: Yogii
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 25

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Slávky (syrové)1000
Olej olivový50
Cibule šalotka50
Česnek20
Rajčata 70
Víno bílé suché200

Energetická hodnota celkem: 4924 kJ

Bílkoviny (g): 113, Tuky (g): 60, Sacharidy (g): 47 SAFA (g): 11 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 2462 kJ

Bílkoviny (g): 56.5, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 23.5 SAFA (g): 5.5 Cukry (g): 4 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3.5


Dochucovadla:

Sůl, pepř, citronová šťáva, petrželka, bobkový list

Postup přípravy

Slávky očistíme a necháme chvíli ve vodě. V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou šalotku a česnek, rajčata, bobkový list a orestujeme. Přidáme slávky, osolíme a opepříme a podlijeme bílým vínem. Dusíme pod pokličkou cca 10 min. Hotové pokapeme citronovou šťávou. Neotevřené mušle nepoužijeme. Syrové musí být zavřené, vařené zase otevřené, pokud je to naopak, vyhodíme je. Podávat můžeme s opečenými toasty.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma