- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda | 600 |
Cizrna (v suchém stavu) | 180 |
Dochucovadla:
soľ bobkový list, biele korenie
Energetická hodnota celkem: 2610 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 99,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 435 kJ
Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cícer preberieme, umyjeme pod tečúcou vodou a necháme namočený 10-12 hodín (najlepšie cez noc). Potom vody zlejeme, opäť opláchneme, zalejeme 2-3 násobným množstvom vody. osolíme pridáme bobkový list, biele korenie a varíme na miernom ohni do zmäknutia (cca. 1 hod.) uvarený po scedený váha 390g 100g=669,2kJ; B=8,7g; T=2,31g; S=25,4g; C=5,13g; Vl=6,9g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.