- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 14.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bílek (syrový) | 245 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 200 |
Solamyl bramborový škrob | 70 |
Mouka pšeničná hladká | 70 |
Máslo čerstvé nesolené | 120 |
Dochucovadla:
Vanilka
Energetická hodnota celkem: 9581 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 100,
Sacharidy (g): 309,
SAFA (g): 50,
Cukry (g): 202,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 684 kJ
Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 7.1, Sacharidy (g): 22.1, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 14.4, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně přimícháme škrobovou moučku, vanilku, mouku a nakonec rozpuštěné máslo. Dáme do kulaté formy nebo na plech, pečeme ve středně teplé troubě. Po upečení můžeme polít čokoládovou polevou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.