TOPlist


Dál bhat (ostrá čočka k rýži)

  • Uživatelský recept
  • Autor: Sibule
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Čočka velkozrnná uvařená (nesolená)300
Cibule100
Máslo čerstvé nesolené40
Cukr bílý (řepný, třtinový)15
Rýže Arborio (v suchém stavu)140

Energetická hodnota celkem: 5160 kJ

Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 189 SAFA (g): 17 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 20 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 2580 kJ

Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 94.5 SAFA (g): 8.5 Cukry (g): 11 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

čerstvý zázvor, chilli papričky (obojí lze použít i sušené), sůl, cukr, tamarind pasta, česnek, cibule

Postup přípravy

Napřed udusím koření s cibulí a cukrem na troše másla do měkka. V tom uvaříme (trochu rozvařímě) namočenou čočku. závěr okyselíme citronovou štávu.Ostrost jídla je poměrně vysoká koření regulujeme podle své chutí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma