- Autor: IrenaM
 - Doba přípravy (min.): 30
 - Uživatelský recept
 - Porce: 4.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Mouka pšeničná bílá | 20 | 
| Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 250 | 
| Smetana na vaření 12% | 250 | 
| Olej běžný (průměr) | 5 | 
| Máslo čerstvé nesolené | 10 | 
| Petržel - kořen | 400 | 
| Cibule | 50 | 
Energetická hodnota celkem: 3668 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 28, 
                                                        Tuky (g): 49, 
                                                        Sacharidy (g): 76,
                                                        SAFA (g): 28,
                                                        Cukry (g): 28,
                                                        Vláknina (g): 16,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 917 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 7, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na másle a oleji, přidáme na hrubo nastrouhanou peržel, restujeme, zalejeme vodou, dusíme cca 20 min., osolit, opepřit, ždibec zeleninového vývaru z kostky,rozmixovat do hladka, přidat smetanu a zahustit troškou mouky s mlékem.Dochutit citronovou šťávou, popřípadě octem.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






