- Autor: vercagall
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špagety celozrnné | 200 |
Hrášek sterilovaný průměr | 100 |
Olej olivový | 10 |
Rajčata konzervovaná | 500 |
Rajský protlak | 20 |
Česnek | 10 |
Cibule | 60 |
Dochucovadla:
Sůl a pepř, lžička bazalky a lžička oregána.
Energetická hodnota celkem: 4301 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 163,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1434 kJ
Bílkoviny (g): 13.3, Tuky (g): 5.7, Sacharidy (g): 54.3, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 9.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Uvaříme špagety. Do hluboké pánve dáme lžíci olivového oleje, orestujeme cibulku. Pak přidáme utřený česnek, lžíci rajčatového protlaku, rajčata, hrášek, zalijeme 150 ml vody nebo vývaru, nasypeme čočku a vaříme pod pokličkou dokud čočka nebude měkká, cca 20 min. Poté dochutíme solí, pepřem a bylinkama. Vložíme špagety, promícháme a můžeme podávat
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.