- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 60.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čokoláda na vaření průměr | 50 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 30 |
Datle sušené | 100 |
Jablko | 300 |
Med | 30 |
Energetická hodnota celkem: 4261 kJ
Bílkoviny (g): 11,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 160,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 138,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 71 kJ
Bílkoviny (g): 0.2, Tuky (g): 0.6, Sacharidy (g): 2.7, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rozmixujeme jablka spolu s datlemi (rozinkami) hmotu můžeme zahustit mletými oříšky případně dosladíme medem. Hmotu rozestřeme v tenké vrstvě na pečicí papír a dáme sušit do trouby. Sušíme při 60°C asi 4hodiny (podle obsahu vody ve hmotě ) Po dosušení nakrájíme na pruhy asi 4cm široké a 10cm dlouhé a srolujeme do trubiček, jejich konce máčíme do rozpuštěné čokolodády a necháme vychladit. Uchováváme v suchu proložené pečicím papírem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.