TOPlist


Databáze potravin

Datle sušené

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1250 kJ
  • Bílkoviny: 2 g
  • Tuky: 1 g
  • Sacharidy: 70 g
  • SAFA: 0.3 g
  • Cukry: 56 g
  • Vláknina: 7 g
  • Sůl: 0 g
Sušené ovoce je zejména koncentrovaným zdrojem cukru. Výhodou sušeného ovoce je přítomnost vlákniny a některých minerálních látek. Velká část vitaminů je zničena při sušení. Energetická hodnota sušeného ovoce je velmi vysoká, proto není vhodné ho konzumovat ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější je čerstvé ovoce, které obsahuje vysoké množství vody a obsah cukru a energetická hodnota jsou mnohem nižší než u sušeného ovoce, obsahuje také více vitaminů.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma