- Autor: koplik
- Doba přípravy (min.): 90
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 400 |
Cibule šalotka | 50 |
Hrášek mražený | 200 |
Vejce celá průměr | 55 |
Šunka dušená strojová | 50 |
Oleje (všechny druhy) | 30 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Voda | 150 |
Energetická hodnota celkem: 5945 kJ
Bílkoviny (g): 105,
Tuky (g): 88,
Sacharidy (g): 55,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1982 kJ
Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 29.3, Sacharidy (g): 18.3, SAFA (g): 9.7, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Šalotku a šunku nadrobno nakrájíme a spolu orestujeme na oleji, přidáme hrášek a po chvíli zalijeme vejcem. Necháme mírně srazit. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Naplníme směsí hrášku s vejci a zabalíme. Zaprášíme moukou s opečeme ze všech stran na oleji. Pak podlijeme 1 dcl vody a dusíme do změknutí. Nakonec zaprášíme zbytkem mouky, případně zředíme vodou a krátce povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.