- Autor: stopstop
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 100 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Houby čerstvé průměr | 50 |
Cibule | 15 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Knedlíky houskové | 30 |
Dochucovadla:
sůl, mletý pepř, mletý kmín, nové koření
Energetická hodnota celkem: 1418 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 22,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Omyté maso dáme do studené vody, mírně osolíme a uvaříme doměkka. Houby očistíme, nakrájíme na kousky, cibuli orestujeme na rozehřátém oleji, vsypeme houby, okmínujeme, mírně osolíme, přidáme dvě, tři kuličky nového koření, opepříme a necháme vydusit. Hladkou mouku rozmícháme s vodou, zamícháme do houbového základu, podle potřeby podlijeme hovězím vývarem a důkladně provaříme. Omáčku s masem podáváme s dvěma knedlíky, můžeme je překrojit na poloviny.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.