- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Reveň | 400 | 
| Džus jablečný 100% | 200 | 
| Jahody | 300 | 
| Želatina (v suchém stavu) | 30 | 
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 | 
| Smetana zakysaná 20% | 200 | 
Dochucovadla:
vanilka
Energetická hodnota celkem: 4147 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 38, 
                                                        Tuky (g): 40, 
                                                        Sacharidy (g): 119,
                                                        SAFA (g): 27,
                                                        Cukry (g): 106,
                                                        Vláknina (g): 14,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 691 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 6.7, Sacharidy (g): 19.8, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 17.7, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Oloupanou nadrobno nakrájenou reveň rozdusíme v jablečném džusu, do horké hmoty vmícháme nabobtnalou želatinu připravenou podle návodu na sáčku. Naléváme na čerstvé jahody připravené v silikonových formičkách na mufiny a necháme ztuhnout v chladu nejlépe v ledničce. Po ztuhnutí vyklopíme a zdobíme podle chuti :šlehačkou,zakysankou, tvarohovým krémem. Já používám zakysanku ochucenou trochou vanil.cukru.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









