TOPlist


Crumble s lesním ovocem

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Maliny140
Borůvky140
Vločky ovesné60
Řecký jogurt bílý 0% (Milko)140
Rum8
Mouka špaldová celozrnná20
Flora Gold20
Cukr třtinový hnědý10
Mandle (nesolené)20

Energetická hodnota celkem: 3411 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 101 SAFA (g): 6 Cukry (g): 32 Vláknina (g): 25 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 853 kJ

Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 25.3 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 6.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

hmotnost hotového pokrmu 360 g

Postup přípravy

Lesní ovoce promícháme s mandlovým likérem nebo rumem, případně dle potřeby lehce osladíme. Ovoce rozdělíme do zapékacích mističek. Na posypku smícháme vločky, ořechové lupínky (nebo pokrájené ořechy), celozrnnou mouku, cukr a rostlinný tuk vhodný na tepelnou úpravu (např. Flora Gold) nebo máslo. Připravenou směsí posypeme ovoce a dáme zapéct cca 25-30 minut. Podáváme s řeckým jogurtem nebo tvarohem. Lze podávat ještě teplé anebo dáme do krabičky a vezmeme si na svačinu s sebou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

23. 09. 2018 19:56

babicka Eva

To vypadá lákavě.

18. 09. 2018 07:40

ajanka

To by mohla být dobrůtka :-))

17. 09. 2018 20:45

bessi

To vypadá zajímavě a snadně. Určitě to vyzkouším na manžovi.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma