- Autor: Hanka Malkova
 - Doba přípravy (min.): 40
 - STOB recept
 - Porce: 4.00
 
                    Pro bezlepkovou variantu použijte bezlepkové ovesné vločky nebo jiné druhy vloček bez lepku.
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Máslo čerstvé nesolené | 20 | 
| Maliny | 140 | 
| Borůvky | 140 | 
| Vločky ovesné | 60 | 
| Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 140 | 
| Rum | 8 | 
| Mouka špaldová celozrnná | 20 | 
| Cukr třtinový hnědý | 10 | 
| Mandle (nesolené) | 20 | 
Energetická hodnota celkem: 3507 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 31, 
                                                        Tuky (g): 34, 
                                                        Sacharidy (g): 101,
                                                        SAFA (g): 10,
                                                        Cukry (g): 32,
                                                        Vláknina (g): 25,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 877 kJ
Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 25.3, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Lesní ovoce promícháme s mandlovým likérem nebo rumem, případně dle potřeby lehce osladíme. Ovoce rozdělíme do zapékacích mističek. Na posypku smícháme vločky, ořechové lupínky (nebo pokrájené ořechy), celozrnnou mouku, cukr a máslo. Připravenou směsí posypeme ovoce a dáme zapéct cca 25-30 minut. Podáváme s řeckým jogurtem nebo tvarohem. Lze podávat ještě teplé anebo dáme do krabičky a vezmeme si na svačinu s sebou. Hmotnost hotového pokrmu (bez jogurtu) 360 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






