- Autor: ivapol
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 100 |
Bujón suchý stav | 20 |
Sůl | 5 |
Šunka dušená strojová | 50 |
Česnek | 20 |
Rajčata | 300 |
Oleje (všechny druhy) | 40 |
Fazole | 250 |
Hovězí maso přední průměr | 500 |
Dochucovadla:
oregano, kmín, chilli papričky, gulášové koření
Energetická hodnota celkem: 10913 kJ
Bílkoviny (g): 153,
Tuky (g): 143,
Sacharidy (g): 179,
SAFA (g): 49,
Cukry (g): 50,
Vláknina (g): 49,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1819 kJ
Bílkoviny (g): 25.5, Tuky (g): 23.8, Sacharidy (g): 29.8, SAFA (g): 8.2, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 8.2, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Maso si umeleme, opečeme na části tuku, podlijeme vývarem a podusíme. Přidáme kmín, nasekané chilli papričky, sůl, rozetřený česnek a dusíme. Na zbytku tuku zvlášť podusíme drobně nakrájenou cibuli a rajčata (můžeme přidat i trochu rajčatového protlaku). Přidáme k masu společně s fazolemi, které den předem namočíme, přimícháme drobně nakrájenou šunku a udusíme doměkka. Nakonec okořeníme kořením a oreganem. Podáváme s rýží či chlebem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.