TOPlist


Okoun pod peřinou

  • Uživatelský recept
  • Autor: Lina.S
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sýr polootučný polotvrdý 30% průměr 150
Vejce celé (syrové)110
Jogurt bílý polotučný průměr150
Smetana zakysaná 12%190
Okoun (syrový)600

Energetická hodnota celkem: 6303 kJ

Bílkoviny (g): 180, Tuky (g): 81, Sacharidy (g): 15 SAFA (g): 44 Cukry (g): 15 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1576 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 20.3, Sacharidy (g): 3.8 SAFA (g): 11 Cukry (g): 3.8 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, kmín

Postup přípravy

Okouna osolíme, okořeníme kmínem a opečeme na malém množství oleje. V misce smícháme zakysanou smetanu, bílý jogurt, dvě vejce a nastrouhaný sýr. Okouna přesuneme do zapékací misky s nepřilnavým povrchem a zalijeme smetanovou směsí. Pečeme v troubě na 200 °C asi 40-45 minut, dokud peřina nevyběhne a nezezlátne. Podáváme s čerstvou zeleninou případně s vařeným bramborem. Místo okouna lze použít jakoukoliv bílou rybu, pokud je filetovaná a bez kostí, a použít je možné i kuřecí nebo vepřový plátek.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma