TOPlist


Databáze potravin

Jogurt bílý polotučný průměr

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 280 kJ
  • Bílkoviny: 5 g
  • Tuky: 3 g
  • Sacharidy: 4 g
  • SAFA: 2 g
  • Cukry: 4 g
  • Vláknina: 0.2 g
  • Sůl: 0.1 g
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Polotučný jogurt obsahuje kolem 3 % tuku, energetická hodnota je poměrně nízká a je vhodné tento jogurt zařazovat do jídelníčku v přiměřeném množství i při redukční dietě.

Náhrada

Polotučný jogurt můžete zařazovat do jídelníčku, při přísnější dietě ho můžete nahradit jogurtem nízkotučným.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma