TOPlist


ŽAMPIONY ZAPEČENÉ S TUŇÁKEM S VEJCI A SE SÝREM

  • Uživatelský recept
  • Autor: Popesa
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tuňák ve vlastní šťávě70
Vejce celé (syrové)50
Cibule40
Paprika bílá60
Žampiony200
Eidam 30%40

Energetická hodnota celkem: 1336 kJ

Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 12 SAFA (g): 6 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 668 kJ

Bílkoviny (g): 20.5, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 6 SAFA (g): 3 Cukry (g): 3.5 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, pepř, bylinky, koření

Postup přípravy

Z žampionů odkrojíme nožičky a nakrájíme je nadrobno. Na trošce oleje necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, přidáme nožičky a na malé kostičky nakrájenou cuketu a osmahneme. Pak přidáme rozmělněného tuňáka i s trochou šťávy a vše podusíme. Zalijeme vejci, přidáme nasekanou pažitku nebo petrželku, osolíme, opepříme a mícháme, až se vejce lehce srazí. Směsí naplníme kloboučky žampionů, poklademe je strouhaným sýrem a v pekáčku podlité troškou vody zapečeme dozlatova.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma