- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Celer bulva | 400 |
| Jablka | 200 |
| Čedar 50% | 50 |
| Bílek | 70 |
| Hollandia Selský jogurt bílý | 50 |
| majolka boneco | 40 |
| Citronová šťáva | 50 |
| Dijon hořčice Boneco | 20 |
Dochucovadla:
sůl. pepř, bylinky
Energetická hodnota celkem: 3653 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 73,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 50,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 913 kJ
Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 18.3, SAFA (g): 4, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Na jemné nudličky nakrájený celer povaříme ve vodě s citronovou šťávou nebo octem a špetkou soli asi 3 minuty. Zcedíme a necháme dobře vychladit, přidáme nastrouhaný vaječný bílek, nastrouhaný sýr, na jemno nakrájené oloupané jablko a smícháme s majonezou, jogurtem a dijonskou hořčicí, dochutíme pepřem a hotové posypeme nasekanými bylinkami (petrželka,pažitka, mladá celerová nať)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






