TOPlist
Sledujte nás:

vinařský kuřecí steak

Zpět

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1930 kJ

Bílkoviny (g): 38, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 5, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Cibulky nasekejte najemno a nechte zesklovatět na lžíci másla. Přidejte víno, bobkový list, tymián a snítku petrželky a vařte tak dlouho, dokud se víno z poloviny nevyvaří. Bujón rozpusťte ve troše horké vody. Vinnou směs přeceďte a cibulku a nať dobře vymačkejte přes sítko. K vývaru přilijte rozpuštěný bujon, přiveďte ještě jednou k varu a odstavte. Utřete 150 g změklého másla se lžící nasekané petrželky, citronovou šťávou a moukou. Plátky masa lehce naklepejte, osolte a opepřete. Opečte je na oleji rozpáleném se lžící másla z obou stran doměkka. Přendejte je na nahřáté talíře a na maso dejte oříšek petrželkového másla. Vinnou omáčku zahřejte a přilijte na talíře k masu. Podávejte s noky připravenými dle návodu na obalu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři