- Autor: hejdinka
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Gnocchi bramborové (syrové) | 60 |
Olej slunečnicový | 4 |
Víno červené | 100 |
Cibule | 40 |
Máslo čerstvé nesolené | 10 |
Mouka pšeničná hladká | 4 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 150 |
Energetická hodnota celkem: 1930 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Cibulky nasekejte najemno a nechte zesklovatět na lžíci másla. Přidejte víno, bobkový list, tymián a snítku petrželky a vařte tak dlouho, dokud se víno z poloviny nevyvaří. Bujón rozpusťte ve troše horké vody. Vinnou směs přeceďte a cibulku a nať dobře vymačkejte přes sítko. K vývaru přilijte rozpuštěný bujon, přiveďte ještě jednou k varu a odstavte. Utřete 150 g změklého másla se lžící nasekané petrželky, citronovou šťávou a moukou. Plátky masa lehce naklepejte, osolte a opepřete. Opečte je na oleji rozpáleném se lžící másla z obou stran doměkka. Přendejte je na nahřáté talíře a na maso dejte oříšek petrželkového másla. Vinnou omáčku zahřejte a přilijte na talíře k masu. Podávejte s noky připravenými dle návodu na obalu.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.