- Autor: Jarczie
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůta bez kůže průměr (syrová bez kostí) | 500 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Mouka špaldová celozrnná | 30 |
Sójová omáčka tmavá | 15 |
Cibule | 120 |
Česnek | 10 |
Dochucovadla:
pepř, sůl,
Energetická hodnota celkem: 4273 kJ
Bílkoviny (g): 138,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 39,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1068 kJ
Bílkoviny (g): 34.5, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 9.8, SAFA (g): 3, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Do mísy nasypeme špaldovou mouku, nadrobno nakrájenou cibulku, podrtíme stroužky česneku, rozklepneme vajíčko, přidáme pepř a dvě lžičky soli. Pak přilijeme trochu vody a dvě polévkové lžíce sójové omáčky. Po promíchání ingrediencí přidáme mleté maso (hovězí, vepřové, krůtí - dle libosti) a vše důkladně prohněteme, aby se strouhanková směs dokonale spojila s masem. Půl hodinky si odpočineme a počkáme, až se chutě vzájemně propojí a můžeme se vrhnout na výrobu karbanátků. Aby se vám při vytváření bochánků masová směs nelepila na ruce, namáčejte si je do vody. Když máte karbanátky připravené, rozehřejeme pánev (může být trošku oleje), mezitím rozšlehejte do mističky dvě vajíčka se špetkou soli nebo kapkou sójové omáčky. Před vkládáním karbanátků na pánev vždy bochánek protáhněte vajíčkem, aby při restování vytvořilo tenkou krustičku..
Komentáře je možné psát až po přihlášení.