TOPlist


Databáze potravin

Krůta bez kůže průměr (syrová bez kostí)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 500 kJ
  • Bílkoviny: 22 g
  • Tuky: 3 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 1.4 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.29 g
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u krůty je obecně poměrně přijatelný. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud odstraníte kůži a viditelný tuk a vyberete si libovou část (prsa), můžete krůtu zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Krůtu můžete nahradit kuřetem, které má podobné složení.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma