- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Okurky sterilované průměr | 200 |
Cibule | 150 |
Celer bulva | 350 |
Mrkev | 150 |
Petržel - kořen | 120 |
Šunka vepřová nejvyšší jakosti | 300 |
Eidam 30% | 300 |
Smetana zakysaná 12% | 200 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 80 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 9498 kJ
Bílkoviny (g): 170,
Tuky (g): 132,
Sacharidy (g): 89,
SAFA (g): 60,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 15
Energetická hodnota na 1 porci: 950 kJ
Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 13.2, Sacharidy (g): 8.9, SAFA (g): 6, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 3.1, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Kořenovou zeleninu uvaříme v osolené vodě s octem, bobkovým listem a novým kořením. Po vychlazení nakrájíme, přidáme nakrájenou cibuli a naložené okurky. Přidáme trochu nálevu z okurek, šunku, sýr, ořechy, smetanu, případně dokořeníme a necháme vychladit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.