- Autor: GabrielaC
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hrubá | 230 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 60 |
Vejce celá průměr | 110 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 125 |
Máslo čerstvé | 50 |
Vlašské ořechy | 50 |
Smetana zakysaná 15% | 180 |
Jablka | 350 |
Hrušky | 300 |
Dochucovadla:
1/2 lž. soda, 1/4 prdopeč, ml. hřebíček, skořice, perníkové koření, citr. kůra nebo pár kapek citronu podle kyselosti ovoce, špetka soli
Energetická hodnota celkem: 14090 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 171,
Sacharidy (g): 397,
SAFA (g): 61,
Cukry (g): 203,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 705 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 8.6, Sacharidy (g): 19.9, SAFA (g): 3.1, Cukry (g): 10.2, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Používám vše zahradní - jablka, ořechy vlašské (lískové), hrušky. Ovoce nastrouhané i se slupkou, jinak klasická příprava jako buchta s drobenkou, pokud se vám těsto zdá husté, lehce přidejte vodu. I ingrediencí odeberte mouku, cukr, máslo na drobenku. Pečeme na klasickém vyšším plechu a krájím na 4x5 řádek. Doporučuji celozrnou mouku, ale já bohužel zrovna neměla :-( Recept díky ní upravovat nemusíte má cca stejné kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.