TOPlist


Boloňská omáčka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Martja
  • Porce: 7.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Jedná se o samostatnou omáčku z masa, které s dalšími omáčkami (pomodoro a bešamelová - obojí budu dávat jako samostatný recept)) slouží jako ingredience pro boloňské lasagne.

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rajský protlak80
Víno červené200
Oleje (všechny druhy)15
Celer - bulva100
Mrkev200
Cibule120
Hovězí maso zadní průměr750
Mléko plnotučné průměr200

Energetická hodnota celkem: 8529 kJ

Bílkoviny (g): 157, Tuky (g): 112, Sacharidy (g): 106 SAFA (g): 46 Cukry (g): 48 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1218 kJ

Bílkoviny (g): 22.4, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 15.1 SAFA (g): 6.6 Cukry (g): 6.9 Vláknina (g): 1.7 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, muškátový oříšek a pepř.

Postup přípravy

Nejdříve vytvoříme boloňskou omáčku. Nakrouhanou zeleninu osmažte na oleji, když je zlatavá cibulka přidejte namleté zadní hovězí. Po orestování masa podlijte červeným vínem. Přiveďte k varu a po cca 2 minutách dejte 2 lžíce rajčatového protlaku a 1 litr vody. Vše vařte min. 2 hodiny (lépe 3-4 h). 30 minut před dokončením přidejte mléko a dochuťte kořením. Poznámka: Použila jsem celerovou bulvu, ale lepší je řapíkatý celer, který jsem bohužel nesehnala. V dalších receptech přidám ještě omáčku pomodoro a bešamelovou omáčku (což je komplení příprava pro lasagne, nicméně vše se dá použít i samostatně s těstovinami.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma