TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Omáčka Pomorodo

Zpět
  • Autor: Martja
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Druhá část (lze použít omáčku samostatně - je to i tatáž, co by měla být na pizze)

Ingredience

Dochucovadla:

cukr, sůl

Energetická hodnota celkem: 3239 kJ

Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 102, SAFA (g): 16, Cukry (g): 69, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 810 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 25.5, SAFA (g): 4, Cukry (g): 17.3, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Rajčata, celer, mrkev a cibuli nakrájíme na větší kousky, V kastrole rozehřejeme olej zpěníme zeleninu, přidáme čerstvá i konzervovaná rajčata a za občasného míchání asi hodinu dusíme. Poté omáčku propasírujeme a ještě 30 minut necháme vařit. 
Po uplynulé době přidáme cukr a sůl podle chuti, zjemníme máslem a vhodíme bazalku pro získání aroma. Poznámka: Opět je lepší řapíkatý celer. Loupaných rajčat by mělo být též 500g, ale konzerva měla jen 400g, proto jsem doplnila rajčatovým protlakem - rajčata už jsem neměla :o)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři