- Autor: Martja
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Druhá část (lze použít omáčku samostatně - je to i tatáž, co by měla být na pizze)
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata Cherry | 500 |
Cibule | 70 |
Mrkev | 100 |
Celer - bulva | 70 |
Rajský protlak | 80 |
Loupaná rajčata v rajčatové šťávě | 400 |
Máslo | 40 |
Cukr průměr | 20 |
Dochucovadla:
cukr, sůl
Energetická hodnota celkem: 3239 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 102,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 69,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 810 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 25.5, SAFA (g): 4, Cukry (g): 17.3, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Rajčata, celer, mrkev a cibuli nakrájíme na větší kousky, V kastrole rozehřejeme olej zpěníme zeleninu, přidáme čerstvá i konzervovaná rajčata a za občasného míchání asi hodinu dusíme. Poté omáčku propasírujeme a ještě 30 minut necháme vařit. Po uplynulé době přidáme cukr a sůl podle chuti, zjemníme máslem a vhodíme bazalku pro získání aroma. Poznámka: Opět je lepší řapíkatý celer. Loupaných rajčat by mělo být též 500g, ale konzerva měla jen 400g, proto jsem doplnila rajčatovým protlakem - rajčata už jsem neměla :o)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.