TOPlist
Sledujte nás:

hovězí guláš

Zpět
  • Autor: sovila
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Porce: 3.00

500g hovězího masa 250g cibule 1 lžíce mouky voda nebo vývar na podlití 1,5 lžíce červené sladké papriky lžíce olivového oleje + tuk na smažení sůl, pepř, perníkové koření, majoránka

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 4877 kJ

Bílkoviny (g): 100, Tuky (g): 74, Sacharidy (g): 28, SAFA (g): 29, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1626 kJ

Bílkoviny (g): 33.3, Tuky (g): 24.7, Sacharidy (g): 9.3, SAFA (g): 9.7, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

maso nakrájíme na kostky, posypeme pepřem, přidáme lžící olivového oleje, promícháme a dáme přes noc odležet cibuli nakrájíme na měsíčky, osmažíme na tuku, zaprášíme červenou paprikou a trochu podlijeme maso mezitím zprudka osmažíme na pánvi, aby se zatáhlo (tuk již nepřidáváme) a dáme na hotový cibulový základ, promícháme, osolíme, v případě nutnosti podlijeme, přikryjeme pokličkou a dáme péci na 150°C na půl hodinky. Po půl hodině přidáme špetku perníkového koření a dáme péci opět na půl hodinky. mezitím si nachytáme jíšku z mouky a tuku a přidáme k masu a pečeme do změknutí. Nakonec dochutíme solí a majoránkou

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři