- Autor: sovila
- Doba přípravy (min.): 90
- Porce: 3.00
500g hovězího masa 250g cibule 1 lžíce mouky voda nebo vývar na podlití 1,5 lžíce červené sladké papriky lžíce olivového oleje + tuk na smažení sůl, pepř, perníkové koření, majoránka
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 10 |
Mouka pšeničná hladká | 4 |
Oleje (všechny druhy) | 14 |
Cibule | 250 |
Hovězí maso zadní průměr | 500 |
Energetická hodnota celkem: 4877 kJ
Bílkoviny (g): 100,
Tuky (g): 74,
Sacharidy (g): 28,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1626 kJ
Bílkoviny (g): 33.3, Tuky (g): 24.7, Sacharidy (g): 9.3, SAFA (g): 9.7, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
maso nakrájíme na kostky, posypeme pepřem, přidáme lžící olivového oleje, promícháme a dáme přes noc odležet cibuli nakrájíme na měsíčky, osmažíme na tuku, zaprášíme červenou paprikou a trochu podlijeme maso mezitím zprudka osmažíme na pánvi, aby se zatáhlo (tuk již nepřidáváme) a dáme na hotový cibulový základ, promícháme, osolíme, v případě nutnosti podlijeme, přikryjeme pokličkou a dáme péci na 150°C na půl hodinky. Po půl hodině přidáme špetku perníkového koření a dáme péci opět na půl hodinky. mezitím si nachytáme jíšku z mouky a tuku a přidáme k masu a pečeme do změknutí. Nakonec dochutíme solí a majoránkou
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.