TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vepřové maso se zeleninou na thajský způsob

Zpět
  • Autor: kikushka
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sojová omáčka, chilli omáčka, chilli papričky, kari, zázvor, citrónová tráva

Energetická hodnota celkem: 7456 kJ

Bílkoviny (g): 75, Tuky (g): 105, Sacharidy (g): 132 SAFA (g): 32 Cukry (g): 35 Vláknina (g): 26 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 3728 kJ

Bílkoviny (g): 37.5, Tuky (g): 52.5, Sacharidy (g): 66 SAFA (g): 16 Cukry (g): 17.5 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Vepřovou kýtu na řízky omyjeme, očistíme od tuku, nakrájíme na kostičky, zasypeme kari nebo jiným kořením na čínu a krátce osmahneme na olivovém oleji, pak podlejeme a dusíme do změknutí. Postupně přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku, rajče a cherry rajčátka, čínské houby mun (které jsme předtím nechali nabobtnat, pak vymačkali vodu a nakrájeli na kousky), bambusové výhonky z konzervy, všechno spolu promícháme a restujeme. Když je maso měkké přidáme na plátky nakrájený čerstvý zázvor (stačí jeden menší kousek na celý wok), citrónovou trávu nařezanou na kousky, chilli papričky dle chuti(max 1ks jalapenos na wok, jinak to nebude k jídlu :-). Dochutíme sojovkou/chilli omáčkou a nakonec přilejeme kokosové mléko z konzervy a celou směs vaříme až se mléko odpaří a omáčka zhoustne. Zázvor a citrónová tráva slouží jen pro zvýraznění chuti a vůně, nejsou moc jedlé, takže je vyndáme z pánve dřív, než se do nich omylem zakousneme :) Jako přílohu podáváme uvařenou indiánskou rýži. Dobrou chuť!!! P.S. uvedené suroviny a gramáže jsem nedělila přesně na 2 poloviny, jelikož můj přítel toho sní rozhodně víc, takže jsem mu nandala i více směsi i rýže, takže se neděste těch hodnot BTS, rýže si dejte 30-40g v suchém stavu a bude to :-)

Fotografie

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři