TOPlist


Čínská čajová vejce

  • Uživatelský recept
  • Autor: Jirina55
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 24

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Čaj (bez mléka a cukru)300
Vejce celé (syrové)220
Sójová omáčka50

Energetická hodnota celkem: 1418 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 6 SAFA (g): 7 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 355 kJ

Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 1.5 SAFA (g): 1.8 Cukry (g): 0.5 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 2.3

Postup přípravy

Libovolný počet vajec uvaříme natvrdo, pak si připravíme co nejsilnější černý čaj a ochutíme sójovou omáčkou - 1 polévková lžíce na 1 litr čaje. Vejce poválíme tak, aby skořápka popraskala a naložíme je na 24 hodin do čajového nálevu. Vyjmeme, oloupeme skořápku a našim očím se zjeví vejce, která budou vypadat jako mramorová, chutnat budou po čaji a sójové omáčce. Můžeme je podávat k čočce a nebo použít ve studené kuchyni.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma