TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Čínská čajová vejce

Zpět
  • Autor: Jirina55
  • Doba přípravy (min.): 24
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1418 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 7, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 355 kJ

Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 1.5, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 2.3

Postup přípravy

Libovolný počet vajec uvaříme natvrdo, pak si připravíme co nejsilnější černý čaj a ochutíme sójovou omáčkou - 1 polévková lžíce na 1 litr čaje. Vejce poválíme tak, aby skořápka popraskala a naložíme je na 24 hodin do čajového nálevu. Vyjmeme, oloupeme skořápku a našim očím se zjeví vejce, která budou vypadat jako mramorová, chutnat budou po čaji a sójové omáčce. Můžeme je podávat k čočce a nebo použít ve studené kuchyni.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři