- Autor: Jirina55
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 165 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Zelí bílé hlávkové | 200 |
Těstoviny celozrnné uvařené (nesolené) | 300 |
Máslo čerstvé nesolené | 30 |
Dochucovadla:
houbové koření - sůl není nutné přidávat protože je v houbovém koření
Energetická hodnota celkem: 4479 kJ
Bílkoviny (g): 48,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 111,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1120 kJ
Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 27.8, SAFA (g): 5, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Hlávkové zelí nakrájíme na kostičky, na másle krátce podusíme houby - mražené nebo čerstvé spolu s kostičkami zelí, v mírně osolené vodě uvaříme flíčky, které scedíme. Smícháme houby se zelím a flíčky, ochutíme houbovým kořením, vše vložíme do zapékací misky a zalijeme vejci rozšlehanými v mléce. Zapečeme do vysrážení vajec
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.