TOPlist


Pečený květák

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Smetana na vaření 12%40
Gran Moravia50
Máslo čerstvé nesolené50
Květák600

Energetická hodnota celkem: 3229 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 61, Sacharidy (g): 26 SAFA (g): 34 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 807 kJ

Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 6.5 SAFA (g): 8.5 Cukry (g): 3.5 Vláknina (g): 3.8 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, medvědí česnek, muškátový oříšek,

Postup přípravy

Hlavu květáku nakrájíme na plátky silné asi 2cm, dobře potřeme rozpuštěným máslem,naskládáme vedle sebe, posypeme strouhaným sýrem , pečeme v troubě při teplotě 170°C, pokud máme pocit,že měkne pomalu můžeme každý plátek polít lžící smetany.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma