- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana na vaření 12% | 40 |
Gran Moravia | 50 |
Máslo čerstvé nesolené | 50 |
Květák | 600 |
Dochucovadla:
sůl, medvědí česnek, muškátový oříšek,
Energetická hodnota celkem: 3229 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 61,
Sacharidy (g): 26,
SAFA (g): 39,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 807 kJ
Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 6.5, SAFA (g): 9.8, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Hlavu květáku nakrájíme na plátky silné asi 2cm, dobře potřeme rozpuštěným máslem,naskládáme vedle sebe, posypeme strouhaným sýrem , pečeme v troubě při teplotě 170°C, pokud máme pocit,že měkne pomalu můžeme každý plátek polít lžící smetany.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.