- Autor: Babett
- Porce: 100.00
Na 8 karbanátků (každý váží 100g) je potřeba: 100g pohanky (v suchém stavu), 2 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 300g mletého hovězího masa (můžete nahradit 200g šunky), majoránka, 100g sýru Eidam 30%, 3g strouhanky a 1g otrub (smíchat na obalování)
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pohanka | 12 |
Hovězí maso přední průměr | 37 |
Vejce celá průměr | 12 |
Eidam 30 % průměr | 12 |
Energetická hodnota celkem: 739 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 8,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 7 kJ
Bílkoviny (g): 0.1, Tuky (g): 0.1, Sacharidy (g): 0.1, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Pohanku uvaříme (do vroucí osolené vody nasypat propláchnutou pohnaku a vařit asi 8min.), necháme vychladnout. Poté všechny ingredience smícháme. Utvoříme placičky (á 100g), které obalujeme ve strouhance smíchané s ortubami. Smažíme na pánvi bez oleje nebo lehce potřeme olivovým olejem a dáme upéct do trouby.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.