- Autor: MojeAjka
- Doba přípravy (min.): 20
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Eidam 30% | 100 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Vejce celé (syrové) | 330 |
Cibule | 50 |
Zeleninová směs hrášek + mrkev + kukuřice | 450 |
Kladenská pečeně | 500 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 500 |
Olej řepkový | 30 |
Dochucovadla:
pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 15650 kJ
Bílkoviny (g): 223,
Tuky (g): 119,
Sacharidy (g): 435,
SAFA (g): 39,
Cukry (g): 54,
Vláknina (g): 44,
Sůl (g): 14
Energetická hodnota na 1 porci: 1956 kJ
Bílkoviny (g): 27.9, Tuky (g): 14.9, Sacharidy (g): 54.4, SAFA (g): 4.9, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Těstovinu uvařím dle návodu. V rendlíku na oleji zpěním nakrájenou cibuli, přidám na kostičky nakrájenou kladenskou a mraženou směs hrášku, mrkve a kukuřice. Chvíli podusím - do změknutí zeleniny - smíchám s těstovinou a sám do pekáčku. Na 180°C peču pod pokličkou cca 10 min, pak zaliju rozšlehanými vejci v mléce s trochou soli a pepře. Posypu strouhaným Eidamem a dopékám cca 10 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.