TOPlist
Sledujte nás:

jehněčí po burgunsku

Zpět
  • Autor: bohuminska
  • Doba přípravy (min.): 2
  • Porce: 12.00

Jehněčí kolínko po burgundsku

Ingredience

Dochucovadla:

bobkový list,tymiján,rozmarýn

Energetická hodnota celkem: 29190 kJ

Bílkoviny (g): 267, Tuky (g): 536, Sacharidy (g): 265, SAFA (g): 191, Cukry (g): 90, Vláknina (g): 31, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 2433 kJ

Bílkoviny (g): 22.3, Tuky (g): 44.7, Sacharidy (g): 22.1, SAFA (g): 15.9, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Slaninu pokrájenou na nudličky orestujeme na olivovém oleji spolu s bylinkami, přidáme očištěnou zeleninu krájenou na plátky a restujeme do tmava. Na základu opečeme osolená a opepřená jehněčí kolínka a podlijeme polovinou dávky červeného vína. Takto připravé maso přendáme do hlubšího pekáčku a obložíme podélně překrojenými palicemi česneku i se slupkou a stejně pak i šalotkami. Pečeme do měkka. Maso vyjmeme, výpek vyrestujeme do tuku, přilijeme druhou dávku vína, zavaříme a štávu propasírujeme přes hustý cedník. Maso i šťávu uchováme v teple.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři