- Autor: bohuminska
- Doba přípravy (min.): 2
- Porce: 12.00
Jehněčí kolínko po burgundsku
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jehněčí průměr | 1200 |
Mrkev | 200 |
Cibule | 400 |
Celer - bulva | 200 |
Česnek | 100 |
Petržel - kořen | 200 |
Rajčata | 500 |
Oleje (všechny druhy) | 150 |
Špek | 150 |
Víno červené | 700 |
Dochucovadla:
bobkový list,tymiján,rozmarýn
Energetická hodnota celkem: 29190 kJ
Bílkoviny (g): 267,
Tuky (g): 536,
Sacharidy (g): 265,
SAFA (g): 191,
Cukry (g): 90,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2433 kJ
Bílkoviny (g): 22.3, Tuky (g): 44.7, Sacharidy (g): 22.1, SAFA (g): 15.9, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Slaninu pokrájenou na nudličky orestujeme na olivovém oleji spolu s bylinkami, přidáme očištěnou zeleninu krájenou na plátky a restujeme do tmava. Na základu opečeme osolená a opepřená jehněčí kolínka a podlijeme polovinou dávky červeného vína. Takto připravé maso přendáme do hlubšího pekáčku a obložíme podélně překrojenými palicemi česneku i se slupkou a stejně pak i šalotkami. Pečeme do měkka. Maso vyjmeme, výpek vyrestujeme do tuku, přilijeme druhou dávku vína, zavaříme a štávu propasírujeme přes hustý cedník. Maso i šťávu uchováme v teple.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.