TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jablečný nepečený dort

Zpět
  • Autor: errka
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, hřebíček

Energetická hodnota celkem: 9377 kJ

Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 71, Sacharidy (g): 361, SAFA (g): 46, Cukry (g): 245, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1172 kJ

Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 8.9, Sacharidy (g): 45.1, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 30.6, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

1 kg oloupaných a na kostičky nakrájených jablek (zakapaných citrónovou šťávou proti hnědnutí) vložit do hrnce, zalít 200 ml vody, 2 lžičkami citrónové šťávy a 3 hřebíčky. Přivést k varu a vařit 5 minut. Vyjmout hřebíček. Přidat 8 lžic cukru a povařit. Měkká jablka rozmačkat (nechat několik větších kusů). 2 sáčky vanilkového pudinku rozmíchat ve 400 ml vody a přilít do hrnce. Přivést k varu a vařit 5 minut. Dno dortové mísy pokrýt piškoty a na ně nalít jablečnou směs z hrnce. Nechat odležet v lednici přes noc. Podávat posypané skořicí a se šlehačkou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři