- Autor: Martja
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Výborný zeleninový pokrm.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olivy černé naložené | 40 |
Paprika zelená | 120 |
Paprika žlutá | 70 |
Paprika červená | 70 |
Rajčata Cherry | 600 |
Lilek | 300 |
Česnek | 10 |
Cuketa | 300 |
Cibule | 200 |
Oleje (všechny druhy) | 18 |
Dochucovadla:
1 pol. lžíce jemně nasekaného tymiánu 1 pol. lžíce jemně nasekané bazalky 1 bobkový list sůl čerstvě mletý černý pepř 2 stroužky česneku
Energetická hodnota celkem: 2994 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 87,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 53,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 749 kJ
Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 21.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 13.3, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Osmahněte jemně nakrájenou cibulku na oleji a po pěti minutách přidejte cuketu, lilek (oboje na kostičky nakrájené), papriky (nakrájené na proužky), rajčata (nakrájené na kostičky, zbavené šlupek a jadírek), česnek (najemno nakrájený), bobkový list, tymián, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše promíchejte, přikryjte pokličkou a vařte 1 hodinu. Před ukončením vaření asi tak na 7-10 minut odklopte pokud má jídlo hodně šťávy. 2 minuty před vařením přidejte bazalku. Na talíři můžete ozdobit lístky bazalky a přidejte olivy.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.