TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Ratatouille

Zpět
  • Autor: Martja
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Výborný zeleninový pokrm.

Ingredience

Dochucovadla:

1 pol. lžíce jemně nasekaného tymiánu 1 pol. lžíce jemně nasekané bazalky 1 bobkový list sůl čerstvě mletý černý pepř 2 stroužky česneku

Energetická hodnota celkem: 2994 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 87, SAFA (g): 4, Cukry (g): 53, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 749 kJ

Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 21.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 13.3, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Osmahněte jemně nakrájenou cibulku na oleji a po pěti minutách přidejte cuketu, lilek (oboje na kostičky nakrájené), papriky (nakrájené na proužky), rajčata (nakrájené na kostičky, zbavené šlupek a jadírek), česnek (najemno nakrájený), bobkový list, tymián, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše promíchejte, přikryjte pokličkou a vařte 1 hodinu. Před ukončením vaření asi tak na 7-10 minut odklopte pokud má jídlo hodně šťávy. 2 minuty před vařením přidejte bazalku. Na talíři můžete ozdobit lístky bazalky a přidejte olivy.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři