- Autor: petulab
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Z másla a mouky uděláme jíšku. Pak přidáme špenát, zamícháme, zalijeme vodou, přidáme kousek hovězího bujonu a necháme vařit, na závěr do polévky rozšleháme vajíčka a povaříme.
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Vejce celá průměr | 80 |
| Bujón suchý stav | 5 |
| Voda | 1200 |
| Mouka pšeničná hladká | 50 |
| Máslo | 40 |
| Špenát krájený mražený | 400 |
Dochucovadla:
sůl,
Energetická hodnota celkem: 2906 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 52,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 484 kJ
Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 8.7, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






