TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vepřová pečeně s cibulovou omáčkou

Zpět
  • Autor: Fabinka78
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 130.00

Ingredience

Dochucovadla:

Vepřová pečeně od Kotányi

Energetická hodnota celkem: 1144 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 4, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 9 kJ

Bílkoviny (g): 0.2, Tuky (g): 0.1, Sacharidy (g): 0.1, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0.1, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Vepřovou pečeni (nejlépe alespoň s malou tukovou vrstvou na povrchu) šikmými řezy nařízneme, okořeníme (používám Vepřovou pečeni od Kotányi), svážeme nití, aby vznikl kulatý váleček. Připravíme si dostatečné množství cibule na větší kostičky (cca 600 g). Na trošce sádla orestujeme vepřovou pečeni ze všech stran (cca každá strana 2 minuty), pak vyjmeme a na tuku osmahneme lehce cibuli. Z cibule uděláme cibulové lůžko v pekáčku. Do lůžka položíme vepřovou pečeni. Zalijeme vodou (cca 500 ml) a dáme péct na 1,5 hodiny do trouby na 190 stupňů. Troubu neotevírám, maso neotáčím. Po upečení vyjmeme maso, odstraníme nitě. Cibuli s výpekem přelijeme do nádoby k mixování a vše rozmixujeme do hladké omáčky. Maso nakrájíme na plátky a spolu s omáčkou podáváme např. s rýží, nebo bramborovou kaší.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři