- Autor: Zuzamull
- Doba přípravy (min.): 2
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 300 |
Smetana zakysaná 15% | 100 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 14 |
Cibule | 100 |
Masox (hotový výrobek) | 12 |
Voda | 500 |
Dochucovadla:
masox, grilovací koření pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 2886 kJ
Bílkoviny (g): 69,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 27,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 962 kJ
Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 10.7, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 6, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
cibule se zarestuje na řepkovém oleji, hovězí nudličky se prosypou grilovacím kořením a trochou pepře a pak se osmahnou na cibulce a vše se zalije asi 1/2 litrem vody a nechá se to dusit v tlakovém hrnci do měkka. Přidá se asi polovina masoxu, nechá se rozvařit a přidá se asi 100 ml zakysané smetany se 100 ml mléka a 1 lžicí rozkvedlané hladké mouky, nechá se vše povařit za občasného míchání. Je možné dochucení solí. Příloha může být různá, rýže, bulgur, kuskus, brambory.....
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.